AARHUS
GYMNASIUM

Tilst - STX, HF, IB og EUX

Her møder du verden

På AARHUS GYMNASIUM, Tilst møder du lærere og elever med forskellige baggrunde, ophav og mål i livet.

Det mangfoldige miks af nationale, kulturelle og uddannelsesmæssige baggrunde skaber et enestående miljø, som vil udfordre og udvikle dig som menneske. Vi er med i Globale Gymnasier-netværket, og vi tiltrækker unge fra hele kloden, fordi vi er de eneste i Aarhus, der udbyder den internationale studentereksamen, IB. Dertil har vi STX-, HF-, EUX- og erhvervsskole-elever. Det gør gymnasiet i Tilst til en spændende smeltedigel, hvor forskelle mødes og nye idéer opstår.

Vi ser diversitet som en styrke, der giver os nye perspektiver på verden. Her får du indsigt i andre mennesker, på en måde som er umulig at læse sig til. Og du får forståelse for, hvem du selv er igennem mødet med andre. Du lærer altså ikke kun om vores komplekse verden og sammensatte samfund gennem bøgerne, men også gennem hverdagen.

Ny teknologi i undervisningen

Aldrig før har teknologiforståelse, digital dannelse og bæredygtige teknologier været mere nødvendige end nu. Det er bl.a. derfor vi prioriterer faget informatik på STX og arbejder tværfagligt med greentech-løsninger, som vi afprøver i vores nye væksthus.

Fordi vi er en del af AARHUS GYMNASIUM-familien, har vi dygtige kollegaer, som underviser på HTX, EUX og EUD. Deres IT-kompetencer og tekniske snilde kommer også os til gode og hjælper os med at sikre dig en tidssvarende og virkelighedsnær undervisning. Dét mærker du især, når du skal arbejde med et teknologiprojekt, der løber på tværs af uddannelser og fag.

Bliv en del af noget man mødes om

Selvom vi har blikket rettet mod verden, glemmer vi aldrig, hvor vi kommer fra. Vi engagerer os i lokale initiativer og inviterer børn og unge fra bydelen indenfor, fx teaterforestillinger. Dertil fungerer vi som kulturhus, fx når vi lægger lokaler til arrangementer udefra, så som stand-up shows.

Derfor er AARHUS GYMNASIUM, Tilst meget mere end et gymnasium – vi tilbyder et samlingspunkt med udvikling, forståelse og forandring.

Sådan finder du vej

Du finder AARHUS GYMNASIUM, Tilst på Kileparken 25, 8381 Tilst.

Et utal af stoppesteder med højst syv minutters gang til gymnasiet gør det nemt for dig at komme hurtigt frem! Tag med linjerne 114 og 114N til stoppested "Langkær/Viborgvej", 3A og 44 til "Haurumsvej/Tilst Skolevej", 14 til "Kileparken/Havkærvej" eller kør direkte til døren med bus 35 og 116U til "Aarhus Gymnasium Tilst/Kileparken".

Der er desuden gratis parkering ved skolen.

Find vej med Rejseplanen eller Google Maps.

YouTube er deaktiveret.

3:07 minutter

YouTube er deaktiveret.

5:20 minutter

YouTube er deaktiveret.

1:13 minutter

YouTube er deaktiveret.

2:28 minutter

Hvordan er det at gå i gymnasiet?

Er det hårdt at gå i gymnasiet? Hvor lang tid skal man bruge på lektier? Kan man dyrke sport eller have et arbejde ved siden af? Hvor lang er en almindelig dag? Og er det nemt at få nye venner?

Der er tit rigtig mange spørgsmål, som trænger sig på, inden man søger optagelse på en gymnasial uddannelse. Vi giver dig svarene på nogle af de oftest stillede spørgsmål her.

 

Det faglige niveau og lektier

  • Er det hårdt at gå i gymnasiet?

Tja… Du kan regne med, at du skal følge med i undervisningen, lave dine lektier og aflevere til tiden. Der bliver stillet krav til dig, og at du får mere ansvar, end du tidligere har prøvet. Men du er aldrig alene; vi støtter dig hele vejen igennem. Både studievejledere og lærere tager hånd om dig og hjælper, hvis du har brug for det. Om så du kæmper lidt med lektierne, eller det er noget andet, som presser dig.

  • Hvor mange timer skal man bruge på lektier i gymnasiet?

Det er svært at sige. Der er stor forskel fra fag til fag, hvor meget læsning og hvor mange afleveringer, man får for. Du kan også opleve, at mængden af hjemmearbejde går op og ned i perioder. Under alle omstændigheder skal du nok forvente at lave en eller anden form for lektier hver dag.

  • Skal man være klog for at gå på gymnasiet?

Der er stor forskel på elevernes faglige niveau, når de begynder i gymnasiet. Og det ved lærerne udmærket godt. Derfor starter undervisningen i gymnasiet på et niveau, hvor alle kan være med. Lærerne justerer desuden undervisningen, så meget de kan, så den passer til den enkelte klasse og elev.

Du behøver altså ikke vide alt, allerede inden du begynder. Hvis du gjorde det, var der heller ikke nogen grund til at gå i gymnasiet. Husk, hvis du lever op til optagelseskravene, er du klar til gymnasiet. Så tager vi den derfra.

 

Om skoledagen og fritid

  • Hvor lang er en almindelig skoledag i gymnasiet?

Dagene i gymnasiet er ikke lige lange. Forskellige ugedage kan have forskellige start- og sluttider. Langt de fleste dage vil du dog møde kl. 8:05-08:30, afhængigt af hvilken af AARHUS GYMNASIUMs adresser du går på, og du får aldrig senere fri end kl. 15:40.

Nogle elever vælger dog selv at bruge længere tid på skolen. Det kan f.eks. være de skal planlægge en fest, dyrker sport eller benytter mulighederne for lektiehjælp af lærere efter skoletid.

  • Kan man dyrke sport eller have en fritidsjob, når man går i gymnasiet?

Ja, da! Der er mange elever, som sagtens kan få tilværelsen som elev på gymnasiet til at hænge sammen med både træning og job. Sport og arbejde er dog aldrig gyldige undskyldninger for ikke at lave sit hjemmearbejde eller bliver væk fra skole eller ekskursioner.

 

Det sociale miljø

  • Er det nemt at få venner i gymnasiet?

Ja. Når du starter i 1.g på AARHUS GYMNASIUM bliver du taget godt imod af lærerne og tutorer fra de ældre årgange. De kan selv huske, hvordan det var at starte som ny elev. Derfor går de op i, at alle får en god begyndelse i gymnasiet og lærer hinanden at kende, blandt andet gennem forskellige introaktiviteter og arrangementer.

Vi afholder løbende fester og andre begivenheder, nogle af dem kan de se i gymnasiernes kalendere. Vi har også forskellige elevråd, bands, sportshold og meget mere, hvor du møder andre elever. Derfor opstår der hurtigt stærke bånd på kryds og tværs mellem elever AARHUS GYMNASIUM.

  • Hvordan er forholdet mellem elever og lærere?

Det er ret afslappet. Det er klart, at det er lærerne som bestemmer og sætter dagsordenen, men de er ikke bare følelseskolde autoriteter – tværtimod. På AARHUS GYMNASIUM er lærerne interesserede i at lære eleverne at kende, og de reagerer, hvis de fornemmener, at der er nogen, som ikke har det godt.

I det hele taget gør de en stor indsats for at møde eleverne i øjenhøjde, også i forbindelse med undervisningen. Lærerne vil næsten altid taget godt imod det, hvis elever har forslag til bestemte bøger eller andet stof, som kunne være interessante at bruge i undervisningen.

 

Jeg har stadigvæk spørgsmål, som ikke er blevet besvaret. Hvor kan jeg finde svar?

Se videoerne ovenover, og hør elever beskrive deres hverdag på skolen. På hver side om AARHUS GYMNASIUMs enkelte adresser finder du lignende videoer, hvor du hører lokale elever fortælle om, hvordan de oplever at gå på netop dét gymnasium.

Du er også altid meget velkommen til at deltage i vores arrangementer, fx åbent hus, eller kontakte vores vejledere. På vejleder-siden finder du også svar på en række andre spørgsmål, som vejlederne ofte bliver stillet.