International dag den 8. oktober

Vaskeægte festivalstemning med boder, hvor man kan smage, se, høre og quizze om forskellige lande. Det er, hvad elever og besøgende har i vente, når Langkaer byder velkommen til International Day den 8. oktober klokken 15.00.

Ved arrangementet har eleverne mulighed for at repræsentere et land og en kultur, som de har en særlig tilknytning til.

Og det er med til at hylde den mangfoldighed, som kendetegner Langkaer Gymnasium, siger international koordinator på Langkaer, Torben Ravnsmed Hamborg.

”Dagen er en festlig anledning til at stifte bekendtskab med en masse forskellige kulturer. Det er en unik mulighed for både elever, lærere og udefrakommende til at lære noget nyt om de kulturer, som vi rummer her på Langkaer. Eleverne giver den hele armen og forbereder sig grundigt, for at deres bod skal vise den kultur, de har valgt, frem på en autentisk måde,” siger han.

 

Eleverne er arrangører

Det er en af skolens IB-klasser, der står for at arrangere dagen. IB-eleverne går på skolens internationale studentereksamen, og klassen rummer både danske og udenlandske elever.

Ifølge international koordinator Torben Ravnsmed Hamborg er der meget læring for eleverne i at skulle planlægge et så stort arrangement.

”Ved at have ansvaret for planlægning af boder, tidsramme og en masse anden koordinering, lærer eleverne en masse om, hvordan man afvikler og planlægger større arrangementer. Det er en læring, som de får gavn af senere hen, og som de kan tage med sig i mange situationer i fremtiden,” siger han.

Det er ikke kun elever og interesserede besøgende, der gæster gymnasiet til den internationale dag. Skolen har nemlig også besøg af et hold udvekslingselever fra Kina, som vil bidrage med ekspertviden om deres lands kultur.

Alle interesserede er velkomne til at kigge forbi skolen og få én på kultur-opleveren. Arrangementet afholdes på Langkaer Gymnasium den 8. oktober klokken 15.00-17.00.