2.p på studietur til København

I starten af september var HF-eleverne fra 2.p på studietur til København. Eleverne havde et skarpt program, som lærerne Thor Gustavsson og Lene Birk Larsen havde stået for. De skulle blandt andet møde en gadepræst og en hjemløs fra Vesterbro, se teater, på nationalmuseet og en tur på ungdommens folkemøde.

Temaet for studieturen var 'Velfærdstaten', som eleverne også arbejder med i faget KS. Turen til København havde til formål at få et stort fagligt udbytte samt en masse socialt samvær.

Tirsdag formiddag ankom eleverne til København hovedbanegård. Her tog klassen direkte videre for at møde en gadepræst og en hjemløs omviser på Vesterbro fra tiltaget 'Gadens stemmer'. Onsdag stod den på Nationalmuseet og Christiania, og aftenen bød på fællestur ud til Refshaleøen, hvor der var mulighed for at købe aftensmad i alle de forskellige madboder. Torsdag deltog eleverne i Ungdommens folkemøde, hvor de skulle se og høre paneldebatter om unge og nyheder samt om minoriteter. Derefter vandrede eleverne byen rundt på by-løb hvor der skulle tages selfies ved mange af Københavns seværdigheder. Alt i alt havde turen en positiv og lærerig stemning, og elever samt lærer havde en rigtigt god oplevelse.